STIMULEREN Nieuws|24 april 2020

Blijf uit de waan van de dag!

Top image

Als gevolg van de Coronacrisis is de waan van de dag doorbroken, dat durven de Frontrunners wel te stellen. Maar hoe zorgen we er nou voor dat we niet terugvallen in oude patronen, zodra we weer op kantoor in onze vertrouwde werkomgeving aan de slag gaan? Hoe zorg je er ook dan voor dat je blijft focussen op wat echt belangrijk is en niet wordt opgeslokt door de waan van de dag?

Op vrijdag 24 april organiseerden de Frontrunners een webinar over dit thema: ‘Breek uit de waan van de dag’. Tijdens dit webinar, waar 43 werknemers van verschillende sportbonden aan deelnamen, leerden de deelnemers de waan van de dag herkennen en kregen ze handvatten aangereikt die kunnen helpen bij het doorbreken van die waan. Oprichter van de ‘Waanbrekers’ Callista Roelofs nam de deelnemers mee in het ontstaan en doorbreken van de waan van de dag in een zogenaamde ‘doorbraaksessie’.

Praktische tips 

De drie belangrijkste tips:

  1. Ga op zoek naar je (authentieke) meerwaarde; wanneer je een eigen plan hebt is de kans dat je wordt ingezet voor het plan van een ander kleiner. Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vindt en waarin je waarde wilt toevoegen. Wat we nu vaak doen is beginnen bij wat de omgeving van ons vraagt.
  2. Neem regie over je tijd; hierbij gaat het om een goede verdeling van je tijd, energie en aandacht. Waaraan zou je het meeste tijd willen besteden? Wanneer je weet wat dit is, begin daar vandaag mee, en niet morgen of volgende week.
  3. Ontwikkel krachtige gewoontes; ga op zoek naar de gewoonte om het goede te doen. Verander je patronen en maak hier krachtige gewoontes van. Hierbij is het belangrijk om na te denken waarom bepaalde patronen er zijn en welke ongeschreven regels er in een organisatie spelen.

Doel van de doorbraaksessie

Frontrunner Moniek de Leeuw is blij dat er ook deze keer weer veel animo was voor de doorbraaksessie: “We hebben het thema ‘waan van de dag’ dit jaar als Frontrunners vastgepakt, omdat we zien dat er in de sportwereld heel veel goede en innovatieve ideeën zijn, maar dat het soms moeilijk is echt in actie te komen en veranderingen door te voeren. Onder andere doordat veel mensen worden opgeslokt door hun dagelijkse werkzaamheden. Met behulp van deze doorbraaksessies proberen we deelnemers te inspireren en helpen hun focus te verleggen.”


Benieuwd naar de Waanbrekers?
Bezoek hun website
Contactpersoon
Moniek de Leeuw
Frontrunner
NLsport

Terug naar nieuws
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*