OPTIMALISEREN Nieuws|18 december 2019

Platform voor collectieve inkoop | vakmensen: meld je aan!

Top image

Het opzetten van Collectieve Inkoop is één van de wapenfeiten waar NLsport | transitie van de sport hard aan werkt. NLsport, de NBB, KNLTB, KNRB, KNBB, NKskiV, KNVvL, NOC*NSF en actueel de KNZB en de KNVB participeren in Collectieve Inkoop om tot en met de zomer van 2020 samen met Emeritor inkoopverbeteringen (o.a. geld, kwaliteit en services) om te zetten in hard financieel rendement. Daarnaast wordt er een centraal contractmanagement systeem ingericht en start het platform NLsport Collectieve Inkoop om “van inkopen ook echt een vak te maken”. Dit platform staat open voor iedere professional die bij een sportbond aan inkoop doet. Lees hier meer hoe je kunt (laten) aanmelden.

Collectief inkopen? Daarom!
Gezamenlijk inkopen levert geld op. Serieus geld. Een besparingspotentieel van zo'n 5 tot 15%. Door collectief producten en diensten in te kopen, kopen we groter in, creëren we meer volume, doen we aan centraal contractmanagement en verbeteren we de positie in de markt richting de leveranciersmarkt. Bovendien laten structurele analyses potenties zien. Hierdoor blijft er meer geld over voor waar het écht om draait: de sport. NLsport heeft de NBB, KNLTB, KNRB, KNBB, NKskiV,KNVvL, NOC*NSF en actueel de KNZB en de KNVB  als deelnemers in Collectieve Inkoop verenigd. Tot de zomer van 2020 zetten zij samen met Emeritor inkoopverbeteringen (o.a. geld, kwaliteit en services) om in hard financieel rendement en in inkoopvolwassenheid. Ondertussen wordt gewerkt aan de continuïteit ná het vertrek van Emeritor.  Daarnaast wordt er binnen NLsport een centraal contractmanagement systeem ingericht.

Inkopen: een vak apart
Binnen de sport is opleiden een must. Voor een coach, bestuurder, sportarts, noem maar op. En wat is het aanbod groot! Maar voor werkers in de sport is er geen maatwerk c.q. kennis rondom inkopen in huis. Daarom is NLsport gestart met maatwerkopleidingen voor professionals bij de participanten van Collectieve Inkoop. Onderling wisselen zij kennis uit en halen ze het maximale uit zichzelf om te scoren met inkoop.

Bovendien gaat via de te lanceren website van NLsport (launch halverwege december), informatie over het vak inkopen uitgewisseld worden. Maar we willen de huidige groep uitbreiden en iedere professional die bij een sportbond aan inkoop doet, verrijken met en laten profiteren van de opgebouwde expertise rondom Collectieve Inkoop.

Inkopers in de sport: verzamelen maar!
Het is de ambitie het vak van inkopen omhoog te tillen. Het wordt leren, doen en implementeren binnen een collectief belang, maar natuurlijk ook vanuit een belang voor je eigen sportorganisatie. Als groep vakmensen komen we regelmatig bij elkaar om informatie met elkaar uit te wisselen en te trainen in het vak inkoop om daarmee belangrijke competenties (verder) te ontwikkelen.

Houd jij je binnen je sportorganisatie bezig met inkoop? Heb jij als directeur, business controller of in welke functie dan ook te maken met inkoop? Doe mee en sluit je aan bij een nieuw en praktisch doe-platform NLsport Collectieve Inkoop.

Voor meer informatie of direct aanmelden, bel of mail met Kees Sijbesma.

Contactpersoon
Kees Sijbesma
NOC*NSF adviseur / projectmanager collectieve inkoop NLsport
NLsport

Terug naar nieuws
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*