Over NLsport

Over NLsport

NLsport is een samenwerkingsinitiatief van sportbonden en NOC*NSF.
Onze opdracht? Het stimuleren van de transitie in de sport.

Dat doen we door samen op te trekken: het netwerk van de 76 Nederlandse sportbonden vormt onze basis. En van daaruit gaan we op zoek naar de behoeften onder sporters, spelen we in op de veranderende sportwereld.

Alle wapenfeiten van de transitie in de sport lees je op deze website.

Transitieteam NLsport

Het team van NLsport bestaat uit zeven mensen:

Carlijn - projectleider
Dorien - communicatie
Kees - collectieve inkoop
Max - Data & Analyse
Jill - SportOn
Roeland - Sportinnovatiestudio
Moniek - allround support

Op de hoogte blijven over de sporttransitie

  • Op deze website vind je informatie over de projecten die vanuit bonden worden geïnitieerd in het kader van de sporttransitie en lees je inspirerende blogposts en verhalen van gamechangers. 
  • Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief en ontvang 1x per maand de nieuwsbrief over de transitie in de sport.
  • Volg @NLsport_org op Twitter en de #sportTransitie voor alles wat wordt gedeeld in het kader van de transitie in de sport. De spotters van NLsport delen hierop ook hun interessante inzichten. Twitter zelf ook mee met de #sportTransitie
  • Volg via http://www.nlsport-frontrunners.nl/ de frontrunners van NLsport.
     

Ook komen we met veel plezier langs om het verhaal van NLsport verder toe te lichten.

De aanleiding

De snel veranderende behoefte van de sporter zorgt voor uitdagingen in de georganiseerde sportwereld. De infrastructuur van verenigingen, sportbonden en NOC*NSF geeft maar gedeeltelijk invulling aan de sportbehoefte van de Nederlander. De Nederlander die méér is gaan sporten en meerdere sporten tegelijkertijd beoefend, maar zich tegelijkertijd minder snel aan een sportvereniging bindt. 

Sportverenigingen, sportbonden en NOC*NSF zijn gestart met de transitie in de sport om in te spelen op die verandering. De sporter maximaal binden, toegevoegde waarde leveren, klanttevredenheid verhogen en nieuwe bindingsvormen uitvinden. Met als doel samen slimmer, vaardiger en creatiever worden om de sporter centraal te stellen en duurzaam aan het sporten te krijgen én te houden. Door te optimaliseren, innoveren en stimuleren. 


Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*