Transitie in de sport

Transitie in de sport

De sporter centraal

Nederland is een sportland. Er wordt veel en vaak gesport: ieder jaar gaan er méér mensen sporten en steeds vaker beoefenen mensen verschillende sporten tegelijkertijd. Dat de sportwereld én de behoefte van de sporter verandert merk je als bond en vereniging goed. Want hoewel er anno 2019 meer mensen sporten, neemt het marktaandeel verenigingsleden af. Sporten binnen een vereniging is minder vanzelfsprekend. Zonde!

Inspelen op de veranderende sportwereld

Verenigingen, bonden en NOC*NSF ondernemen actie. Samen versterken we onze infrastructuur. En zetten daarbij de sporter altijd centraal. Dát is de transitie in de sport.

Inspelen op de veranderende sportwereld doen we op drie manieren: door te optimaliseren, innoveren en stimuleren. Zo starten we nieuwe samenwerkingen tussen bonden om tijd, geld en energie te besparen, is de Sport Innovatiestudio opgericht om nieuwe concepten te ontwikkelen en innovatiekennis en kunde van binnen én buiten de sportwereld met elkaar te verbinden en ondersteunt het Innovatiefonds sportbonden bij het realiseren van een doorbraak binnen hun organisaties.

"Optimaliseren. Innoveren. Stimuleren. En de sporter altijd centraal"


Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*