INNOVEREN INNOVATIEFONDS Nieuws|29 januari 2020

9 nieuwe innovaties op de plank

Top image

Eerste tranche van het Innovatiefonds afgesloten!

Afgelopen december hebben de 23 bonden die deelnamen aan de eerste tranche van het Innovatiefonds de uitslag gekregen.

KNWU – Real-time wedstrijddataplatform
NTB – Solo
NTTB – Schuiftafeltennis
KNMV – Digitale transitie
NHB – My Archery
KNGU – De DG Academy
Badminton Nederland – Airbadminton
KWBN – Jouw wandelwereld op zak
KNVB – Voetballab

Oud & Nieuw
Acht bonden zijn terug naar de tekentafel gegaan om tot aan de sluiting van tranche 2 hun businessplan te verbeteren. Op 15 januari om 12:00 uur is tranche 2 gesloten. In deze tranche worden niet alleen de verbeterde plannen van de bonden vanuit de 1e tranche beoordeeld, maar komen ook nieuwe businessplannen aan bod. In totaal zijn er 23 aantal plannen ter waarde van  €1.723.839,00.

Hoe ziet het vervolgproces eruit?
De businessplannen worden beoordeeld door het expertpanel, die bestaat uit 4 onafhankelijke professionals uit het bedrijfsleven en de sport. Zij sturen het advies door naar de directie van NOC*NSF, waar vervolgens een besluit wordt genomen. Dit besluit dient voor 1 april kenbaar gemaakt te worden. De deelnemers moeten dus nog even in spanning wachten, voordat het definitieve besluit volgt.

Werk aan de winkel
Dinsdag (25 februari) krijgen aanvragers van tranche 2, waarvan de businessplannen nog onvoldoende duidelijk waren, de kans om hun businessplan opnieuw te presenteren. Na tranche 2 is het ook mogelijk om een nieuwe aanvraag in te dienen voor het innovatiefonds, namelijk tranche 3. Deze sluit op 1 april .

*Alle businessplannen zijn te vinden op Ledennet onder het themadossier innovatiefonds.

Contactpersoon
Sjors Metz
Projectleider Innovatiefonds
NOC*NSF

Terug naar nieuws
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*