OPTIMALISEREN Nieuws|29 april 2020

Stichting Nederland Sport ontwikkelt nieuwe Shared Service

Top image

Stichting Nederland Sport zet zich in voor de ontwikkeling van shared services. Het is hun doel  sportbonden te ontzorgen en faciliteren, zodat zij zich meer kunnen richten op sportspecifieke kerntaken. Deze week heeft Stichting Nederland Sport een nieuwe shared service aangekondigd; Unify. Een ledenadministratiesysteem speciaal ontwikkeld voor sportbonden en – clubs.

Voor de ontwikkeling van deze tool ging Stichting Nederland Sport de samenwerking aan met  softwareontwikkelaar AllUnited. De nieuwe web based applicatie Unify gaat sportbonden helpen eenvoudiger, efficiënter en veiliger te administreren, communiceren en organiseren. “Unify bevat een aantal unieke functionaliteiten waarmee bonden en aangesloten clubs echt worden ontzorgd. Zo houden zij meer tijd over om zich te richten op sportinhoudelijke taken en werkzaamheden”, vertelt Peter van Veen, voorzitter van Stichting Nederland Sport.

"Unify bevat een aantal unieke functionaliteiten waarmee bonden en aangesloten clubs echt worden ontzorgd. Zo houden zij meer tijd over om zich te richten op sportinhoudelijke taken en werkzaamheden."

De functionaliteiten van Unify

Unify biedt sportbonden en de bij hun aangesloten clubs en leden een ledenadministratie- en communicatiesysteem met onder meer de volgende functionaliteiten:

  • Beheren van ledenadministratie en van functies op bond- en clubniveau (gratis voor clubs van een bond, inclusief audittool).
  • Inschrijving en betalingen voor evenementen.
  • Uitgebreide contributiemodules zowel op bond- als clubniveau.
  • Kwalificaties en opleidingen.
  • Beheer van documenten en sponsorcontracten.
  • Een unieke en zeer uitgebreide rapportage en query-tool (inclusief KYC en KISS-rapportages), die voldoet aan de modernste standaard.
  • Een zeer uitgebreide app voor bonden

Doordat Unify centraal via de Stichting Nederland Sport is ontwikkeld is de tool niet alleen een goed geïntegreerde shared service oplossing, maar ook een betaalbare. “Vanwege de centrale ontwikkeling via onze stichting kunnen de kosten voor het gebruik ervan per sportorganisatie omlaag worden gebracht”, aldus Hendrik Koppe, manager van Stichting Nederland Sport. “Daarnaast zijn in het contract ook een aantal extra waarborgen opgenomen zoals een ESCROW-regeling en kunnen we Unify door de langdurige samenwerking met AllUnited blijven doorontwikkelen op basis van de wensen van de gebruikers.”

Bonden enthousiast

De cricketbond is de eerste bond die zal overstappen op Unify en ook andere bonden zijn enthousiast. William van Rijn, directeur van AllUnited, laat weten dat er met zo’n 15 sportbonden wordt gesproken. “Die bonden zijn erg te spreken over de mogelijkheden die Unify biedt en de hoeveelheid werk die deze tool ze uit handen kan nemen.”

Shared services portaal

Vanuit de transitie in de sport zijn er voor en door bonden en het  NOC*NSF ook andere shared services ontwikkeld. We werken momenteel aan een online portaal waarin al deze services worden verzameld. Op die manier ontstaat er één overzichtelijke plek waar alle beschikbare shared services te vinden zijn. Zodra het portaal beschikbaar is brengen we je daarvan op de hoogte via onze nieuwsbrief en website. Ben je nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Doe dit dan onderaan deze pagina.

 

Meer weten over Unify?
Ga naar de website van AllUnited
Contactpersoon
Hendrik Koppe

Stichting Nederland Sport

Terug naar nieuws
Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*