OPTIMALISEREN Nieuws|9 juli 2020

De kracht van collectieve inkoop in de sport

Top image

Ruim anderhalf jaar geleden startte NOC*NSF, mede dankzij subsidie van VWS en inzet vanuit NLsport, samen met een zestal sportbonden de pilot collectieve inkoop. Inmiddels mag die pilot als succesvol worden bestempeld. Maar wat hebben we dan samen bereikt en wat zijn de next steps? Dat lees je in het vandaag gepubliceerde (e-)magazine Sport & Ondernemen.

Stap voor stap professionaliseren

Volgens Kees Sijbesma, projectmanager collectieve inkoop, kunnen we concluderen dat collectieve inkoop binnen de sport stap voor stap professionaliseert: “We weten inmiddels dat vooraf durven investeren leidt tot rendement op middellange en lange termijn. De sportbonden die bij de pilot betrokken zijn geven bovendien aan dat ze collectief inkopen steeds waardevoller vinden. En dat ze geld besparen. Euro’s die kunnen worden ingezet voor de ontwikkeling van hun core business: sport.”

"Deelnemende bonden geven aan dat ze collectief inkopen steeds waardevoller vinden. En dat ze geld besparen. Euro's die kunnen worden ingezet voor de ontwikkeling van hun core business: sport"

Sport & Ondernemen

Met het oog op de financieel nadelige gevolgen van de coronacrisis op de sportbranche is het voor bonden juist nu van groot belang goed na te denken over hoe en waaraan ze geld uitgeven. Een mooi moment dus om het magazine Sport & Ondernemen uit te brengen. Sijbesma: “We willen de sportwereld, en zijdelings leveranciers, over collectieve inkoop in de sport informeren. We laten in het magazine zien dat inkopen echt een vak apart is en dat inkoop en verkoop ook in de sport onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. En door een aantal mooie resultaten in de spotlight te zetten hopen we natuurlijk dat we meer sportbonden kunnen inspireren werk te maken van collectieve inkoop.”

Nieuwsgierig geworden?
Lees het volledige e-magazine hier!
Contactpersoon
Kees Sijbesma
NOC*NSF adviseur / projectmanager collectieve inkoop NLsport
NLsport

Terug naar nieuws
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*