INNOVEREN Nieuws|30 september 2020

Vierde editie Sportinnovatie Magazine

Top image

Terwijl bij de Sportinnovatiestudio de laatste hand wordt gelegd aan de vierde editie van het Sportinnovatie Magazine kondigt de regering nieuwe strenge maatregelen af om het opgelaaide coronavirus er tijdens de komende drie weken onder te krijgen. Niet onverwacht, maar toch een tegenvaller voor heel veel mensen. Nog langer thuiswerken, nog langer ons sociale leven op een laag pitje. Gelukkig kunnen we blijven sporten, ook in teamverband, maar wel zonder publiek, ook bij amateurwedstrijden.

Innovatie voorop: juist in deze moeilijke tijd

NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen maakt zich in deze vierde editie van het Sportinnovatie Magazine best zorgen over de vraag hoe we de unieke Nederlandse sportinfrastructuur overeind kunnen houden in deze uitzonderlijke tijden. Maar één ding staat wat hem betreft als een paal boven water; juist in deze moeilijke tijd moet innovatie voorop blijven staan: "Binnen NOC*NSF hebben we veel geld vrijgemaakt voor innovatie, maar we vegen nu geld bij elkaar om te overleven. Dus het is wel een uitdaging. Maar je moet blijven innoveren. Ik hecht daar buitengewoon veel waarde aan. We moeten naar de toekomst blijven kijken. We moeten ons afvragen hoe het post-corona tijdperk eruit ziet en hoe we op die situatie vernieuwend kunnen inspelen."

Vierde editie Sportinnovatie Magazine

In dit nummer van het Sportinnovatie Magazine veel aandacht voor succesvolle innovaties binnen de sport. Van sensoren op paardenhoeven tot windbestendige shuttles. En lees vooral het stuk over Vraag De Club, een laagdrempelig platform dat leden laat meepraten en -beslissen over verenigingszaken.

Het volledige Sportinnovatie Magazine downloaden?
Klik hier
Contactpersoon
Roeland Stekelenburg

Sportinnovatiestudio

Terug naar nieuws
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*