INNOVEREN INNOVATIEFONDS Nieuws|14 december 2020

Innoveren kun je leren

Top image

Sportbonden met innovatieve ideeën voor de ontwikkeling van concrete en vernieuwende producten of diensten konden tussen 2018 en 2020 aanspraak maken op het Innovatiefonds. In 2018 deden 14 sportbonden een aanvraag, wat leidde tot de uitvoer van 20 innovatieve projecten. In het vandaag gepubliceerde e-magazine ‘Inspirerende sportinnovaties’ blikken we terug op die innovatietrajecten en met name wat we daarvan kunnen leren om in de toekomst nog succesvoller te innoveren.

Nadat de eerste 20 innovatietrajecten in 2018 van start gingen, is in de loop van 2019 en 2020 met alle projectleiders gesproken over het waarom van de innovatie, hoe het proces van ontwikkeling is verlopen en welke learnings dat heeft opgeleverd. Die gesprekken zijn uitgewerkt tot artikelen en samengevoegd in dit e-magazine

"De processen die de sportbonden de afgelopen jaren doorliepen en de uitdagingen waar zij mee te maken kregen bieden ons nu waardevolle handvatten voor toekomstige innovatietrajecten."

Veel van de projecten die in 2018 zijn begonnen hebben een meerjarig karakter en inmiddels alweer ontwikkelingen doorgemaakt. Volgens projectleider Innovatiefonds Sjors Metz neemt dat niet weg dat het zeer waardevol is terug te blikken op het begin: “Innoveren gaat met vallen en opstaan. Dat is ook logisch, aangezien je bezig bent met de ontwikkeling en introductie van iets nieuws. Iets wat er hiervoor nog niet was. De processen die de sportbonden de afgelopen jaren doorliepen en de uitdagingen waar zij mee te maken kregen bieden ons nu waardevolle handvatten voor toekomstige innovatietrajecten.”

Het e-magazine sluit af met het artikel ‘Acht tips om te innoveren in de sport’ waarin alle learnings  die zijn voortgekomen uit de innovatietrajecten in 2018 zijn samengebracht.

Inspirerende sportinnovaties
Download hier het volledige e-magazine!
Contactpersoon
Sjors Metz
Projectleider Innovatiefonds
NOC*NSF

Terug naar nieuws
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*