STIMULEREN project|14 oktober 2019

De frontrunners van NLsport

Top image

Een team ambitieuze professionals, werkend bij een sportbond of NOC*NSF, die de bestaande structuur en cultuur van de georganiseerde sport in beweging willen brengen: dat zijn de Frontrunners. Het zijn transitieaanjagers die met een topsporters-drive werken aan een sportwereld die aansluit bij de sporter van vandaag. Met een blik naar voren, naar buiten én de wil om het verschil te maken.

Vanuit NLsport krijgen zij de opdracht om:

1. De transitie te versnellen
2. De transitiebeweging te verbreden
3. De kennis, ervaring en netwerken van binnen en buiten de sportwereld met 
    elkaar te verbinden

Wie zijn de Frontrunners?

In 2018 ging de 1e generatie Frontrunners van start. Een team van 8 tot 10 enthousiaste, ambitieuze en energieke professionals van sportbonden en NOC*NSF die naar eigen inzicht een bijdrage hebben geleverd aan de transitie in de sport. In oktober 2019 nam de 2e generatie Frontrunners het stokje over. Benieuwd wie de Frontrunners zijn en wat zij in hun Frontrunners-jaar willen bereiken? Ze stellen zich hier aan je voor!

Waarom een Frontrunners-team?

Om de sporter van vandaag beter in zijn behoeften te voorzien is verandering in de sportwereld nodig. Dat vraagt om beweging in de bestaande structuur en cultuur binnen de sportwereld. Want om verandering teweeg te brengen is ruimte voor nieuwe ideeën én de uitvoering ervan noodzakelijk.

De Frontrunners hebben de opdracht gekregen  de transitie te versnellen en de transitiebeweging te verbreden. Hoe? Dat bepalen de Frontrunners helemaal zelf.

Learn, share, act

De Frontrunners geven zelf invulling aan hun programma. Ze omarmen innovatieve producten en diensten en zijn constant op zoek naar manieren om zaken binnen de sportwereld slimmer en effectiever aan te pakken. Ze halen kennis op door het bezoeken van conferenties, het volgen van trainingen en ze hebben veel contact met mensen binnen én buiten de sport. Want de Frontrunners kijken verder dan alleen de sportwereld: ze verbinden de binnen- en buitenwereld met elkaar door succesverhalen buiten de sport binnen de sport toe te passen.

Om kennis te delen en de transitie in de sport beter zichtbaar te maken schrijven de Frontrunners over hun ervaringen en ontwikkelingen in een blog. Daarnaast zijn ze actief op social media met de hashtag #sportTransitie en komen ze regelmatig samen om ervaringen uit te wisselen en zo van en met elkaar te leren.

Meer weten over de Frontrunners en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?
Meer over de Frontrunners

#sportTransitie

Kennis samenbrengen waar we bij de transitie iets van kunnen leren. Kennis van de Frontrunners, Spotters en andere mensen die betrokken zijn bij de transitie. Dat doen we met de hashtag #sportTransitie. Door de hashtag #sportTransitie of @NLsport_org te volgen op Twitter blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van de transitie in de sport. Zelf meepraten over de transitie in de sport? Gebruik #sportTransitie in je tweets!

Contactpersoon
Carlijn Mol
Projectleider NLsport
NLsport

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*