STIMULEREN project|14 oktober 2019

Stimulering-sessies voor bonden en clubs

Top image

We bewegen mee met de transitie in de sport door de infrastructuur en het sportaanbod te innoveren en te optimaliseren. Maar meebewegen met de transitie in de sport vraagt meer van sportbonden en sportclubs. Namelijk een verandering van mindset. Want alleen met een open blik op de toekomst is meebewegen écht mogelijk. Die mindset is er niet van de één op de andere dag: die mindset moet zich ontwikkelen. Tijdens sessies bij bonden en clubs stimuleren we deze mindset, en helpen we hen bij het creëren van een open blik op de toekomst.

Open blik op de toekomst

Met een open blik op de toekomst bewegen bonden en clubs makkelijker mee met de transitie in de sport. Dit betekent dat ze zich bewust zijn van de landelijke, regionale en lokale omgeving, daarbinnen trends herkennen en kansen zien. Openstaan voor verandering en durven veranderen. En zich openstellen voor anderen. Met de ambitie een grote(re) maatschappelijke rol te spelen.

Sessies bij sportbonden en sportclubs

Om die open blik op de toekomst bij bonden en clubs teweeg te brengen organiseert NLsport stimulering-sessies met medewerkers van bonden en clubs. Tijdens zo’n sessie van circa anderhalf uur, die met de directie wordt voorbereid, staan praten, prikkelen en stimuleren centraal.

Wat gaan we doen?

We beginnen met het verhaal van de transitie in de sport, waaruit de noodzaak van verandering van mindset duidelijk wordt. Vervolgens gaan we hier tijdens een ochtend- of middagsessie met elkaar over in gesprek, en beantwoorden we fundamentele vragen binnen het thema. Daarbij houden we het slim aanbieden van het 'product', de sport, altijd in gedachten.

Een sessie dwingt bonden en clubs om na te denken over hun bestaansrecht, doelen en ambities. Medewerkers zijn zich na de sessie bewust van het feit dat de knop om moet om te kunnen veranderen en mee te bewegen met de transitie in de sport.

Een sessie bij jouw sportbond of sportclub?

Mis je die open blik op de toekomst binnen jouw bond of club? Of mag de open mentaliteit nog wat worden versterkt? Tijd voor een stimulering-sessie! 

Een stimulering-sessie bij jouw sportbond of sportclub?
Vraag een sessie aan
Contactpersoon
Carlijn Mol
Projectleider NLsport
NLsport

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*