STIMULEREN Blog|25 maart 2020

Thuiswerken: tips & tops van de Frontrunners

Top image

Beter inspelen op de veranderende sportwereld, dat is waar de transitie in de sport over gaat. Als Frontrunners, werkend bij een sportbond, willen we de bestaande structuur en cultuur van de georganiseerde sport in beweging brengen. Nu de hele wereld door de strijd tegen Corona op z'n kop staat, worden we geconfronteerd met ‘verplicht’ thuiswerken. Geeft deze situatie een zetje in de goede richting naar een nieuwe manier van werken? We delen graag onze ervaringen!    

Tops

  • De vergadercultuur wordt uit zijn vaste patroon gehaald: Vergaderingen worden online georganiseerd en duren hierdoor minder lang. We komen sneller to the point en zijn dus effectiever. Bijeenkomsten die niet meer plaats kunnen vinden worden een e-mail, chat of kort telefoontje. Ook krijgen we meer tijd in onze agenda’s door het wegvallen van de reistijd. 
  • Verandering van de werkstructuur vraagt aanpassingsvermogen en creatief denken: We moeten ‘op afstand’ anders werken en manieren bedenken om met elkaar in verbinding te blijven. Hierdoor vinden we nieuwe wegen, waar we nog niets of onvoldoende mee deden. Het stimuleert creativiteit en innovatie wat leidt tot nieuwe werkwijzen. Zo is de implementatie van Microsoft Teams de afgelopen weken supersnel gegaan. 
  • De waan van de kantoordag is doorbroken: Minder afleiding van collega’s of taakjes die even tussendoor moeten gebeuren. Nu we thuiszitten hebben we meer focus voor de dingen die echt belangrijk zijn en kunnen we doorpakken met acties waar we op kantoor misschien wel niet aan toe waren gekomen.  

Tips

  • Blijf afstemming met collega’s: Het werken is nu anders, zorg dat je een werkritme houdt en goed afstemt met collega’s waar je mee bezig bent, zodat er geen miscommunicatie ontstaat.
  • Zoek gezelligheid en spontane momenten op: Bel af en toe eens met een collega om te checken hoe het gaat of plan online een gezamenlijke lunch.  
  • Stel grenzen aan je werkdag: Maak duidelijke tijdsgrenzen aan je werkdag, zoals je normaal gesproken je werk niet mee naar huis wilt nemen, moet je er nu niet in blijven hangen. 
  • Kom in beweging: De online wereld wordt momenteel overspoelt met beweegtips en sport challenges voor thuis. Gebruik bijvoorbeeld de tijd die je anders aan woon-werkverkeer kwijt was geweest om een wandeling te maken.  

Heb je tips of tops voor ons?  

We horen graag hoe jij deze ‘verplichte’ thuiswerkperiode ervaart en dagen je vooral uit om met je collega’s in gesprek te gaan wanneer we allemaal weer op kantoor zijn. Wat wil je (samen) behouden van deze nieuwe manier van werken?  

Veel (thuis)werkplezier! 

Contactpersoon
Nina Oosterloo
Frontrunner
KNGU

Terug naar blogs
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*