Laten we sporters vooral niet te veel vastpinnen, maar ze juist mogelijkheden geven!”

Top image

Jacco Lansbergen - KNBSB

Ik ben nu bijna 5,5 jaar werkzaam bij de KNBSB als Coördinator Competitiezaken. Naast het werk voor de afdeling Competitiezaken probeer ik ook altijd mee te denken om onze organisatie te verbeteren. Hoe kunnen we sneller en accurater werken? Op welke manier kunnen we samenwerken met andere bonden en ervoor zorgen dat we van elkaar leren? Tijdens de 8,5 jaar die ik nu actief ben in de sport merk ik dat we in de sportwereld soms nog te veel onze eigen weg gaan en daardoor dubbel werk doen of het wiel opnieuw uitvinden.

Waarom ben jij Frontrunner?

Nu de transitie in de sport een steeds belangrijkere plek krijgt is het noodzakelijk dat de sportbonden meer met elkaar optrekken en zich naast individueel ook gezamenlijk richten op de sporter. De sporter is aan het veranderen en verwacht meer van de sportaanbieder en wil het liefst dat er rekening wordt gehouden met al zijn wensen. Dit moet ook zeker kunnen maar dan moeten we wel weten wat de sporter wil en hoe we dat met elkaar kunnen bereiken. Laten we sporters vooral niet te veel vastpinnen maar ze juist mogelijkheden geven!

Aan dit bovenstaande proces wil ik graag mijn steentje bijdragen. Ik zie mijzelf als een ambitieuze en energieke professional en zou graag mijn expertise willen inzetten bij de Frontrunners ten behoeve van de sport in het algemeen. Om dit nog beter te kunnen doen wil ik graag op een aantal vlakken mijn kennis uitbreiden en die kennis vervolgens weer inzetten om de transitie in de sport te versnellen.

Wat wil jij (dit jaar) bereiken?

Ik wil tijdens mijn periode als Frontrunner graag leren van andere professionals en mezelf zo blijven ontwikkelen. Onder deze professionals zie ik onder andere mijn collega-Frontrunners, de 1e generatie Frontrunners die ons voorgingen, maar vooral ook de experts van zowel binnen als buiten de sport. Ik ben van mening dat we nog zoveel kunnen met de kennis van buiten de sport wanneer we deze vertalen naar de sportwereld. Maar ik denk ook zeker dat wij vanuit de sportwereld een belangrijke rol kunnen spelen naar buiten toe. Eén van de voorbeelden qua kennis die we van buiten de sport kunnen halen is bijvoorbeeld agile werken en onderbouwd werken. We kunnen al zoveel leren van elkaar, maar laten we elkaar daar ook naar vragen en met elkaar sparren welke oplossing we zien. En laten we dat vooral op een agile manier doen zodat we onze tijd goed en efficiënt kunnen inzetten om uiteindelijk voldoende tijd over te houden voor onze klant: de sporter!

Mijn doel is om mezelf dit jaar van voldoende kennis te voorzien, zodat ik mijn ervaringen op een goede manier kan delen met mijn directe collega’s maar zeker ook met de collega’s van andere bonden. Het vizier moet steeds meer op de sporter komen. We zijn al onderweg maar moeten die laatste stap nog zetten.

Contactgegevens
Jacco Lansbergen
Frontrunner
KNBSB
Terug naar alle frontrunners
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*