De grote toegevoegde waarde van de Frontrunners is dat we sportoverstijgend bezig zijn en dus iets willen betekenen voor elke sporter.”

Top image

Moniek de Leeuw - NLsport

In september ben ik begonnen als stagiair bij NLsport. Vanuit die rol hou ik me al op verschillende manieren bezig met de transitie in de sport, de veranderende behoefte van de sporter en de veranderingen in de sportwereld. Ik volg de master sportbeleid & sportmanagement. Ik kom ik regelmatig mensen tegen in de sport die deze opleiding al hebben afgerond. Ik vind het zelf een hele fijne studie met een goede verhouding tussen theorie en praktijk.

Waarom ben jij Frontrunner?

Ik ben zelf in het Frontrunner-traject gestapt met nog maar weinig werkervaring binnen de sport. Het leek me een logische stap vanuit mijn stage bij NLsport en denk dat mijn frisse blik op de transitie in de sport van toegevoegde waarde kan zijn. Ook raakte ik gemotiveerd doordat het project veel vrijheid en ruimte biedt en het geeft me energie om samen met de andere teamleden, die op verschillende plekken in de sport werken, een slag te slaan en bezig te zijn met het daadkrachtiger maken van de georganiseerde sport. Vooral die vrijheid en ruimte om het aan te pakken op de manier die ons goed lijkt maakt dit project anders dan de andere projecten waar ik al mee bezig ben.  

Wat betekent de transitie in de sport voor jou?

Er vinden veel verandering plaats in de sportwereld. Hierbij kan je denken aan de veranderende vraag van de sporter en dat het gaan sporten bij een vereniging veel minder vanzelfsprekend is tegenwoordig. Er zit wel een hele grote maatschappelijke waarde in de Nederlandse sportinfrastructuur en de manier waarop de sport in Nederland is georganiseerd door sportbonden, verenigingen en NOC*NSF. Het niet verloren laten gaan van deze waarde, het luisteren naar wat de sporter daar nou eigenlijk in wil en het daadkrachtiger maken van de sportorganisaties die moeten inspelen op de veranderingen, dát is voor mij de transitie in de sport. 

Wat wil jij (dit jaar) bereiken?

Ik hoop dat we in ons jaar als Frontrunners vooral de samenwerking opzoeken en elkaars krachten kunnen gebruiken om de transitie in de sport te versnellen. De grote toegevoegde waarde van de Frontrunners is dat we sportoverstijgend bezig zijn en dus iets willen betekenen voor elke sporter. Volgens mij is ons doel behaald als we telkens weer dit grotere plaatje weten terug te halen. Contactgegevens
Moniek de Leeuw
Frontrunner
NLsport
Terug naar alle frontrunners
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*