Gamechanger|Moniek de Leeuw

Ik denk dat de grote toegevoegde waarde van de Frontrunners is, dat je sport overstijgend bezig bent, en dus iets wilt betekenen voor elke sporter.”

Top image

Frontrunner: Moniek de Leeuw - NLsport

Ik ben sinds september begonnen als stagiair bij NLsport, waar ik me al op verschillende manieren bezig hou met de transitie in de sport, de veranderende behoefte van de sporter en de veranderingen in de sportewereld. Verder studeer ik ook nog 2 dagen in de week en volg ik de master sportbeleid & sportmanagement. Ik kom regelmatig mensen tegen in de sport die van deze opleiding af komen en vindt het zelf een hele fijne combinatie van theorie en praktijk. 

Ik ben zelf in het Frontrunners traject gestapt met nog maar weinig ervaring met werken in de sport. Het leek eigenlijk een logische stap, omdat ik voor NLsport als veel bezig zou gaan met de transitie in de sport, en ik nog begon met een frisse blik op de sport. Ook raakte ik gemotiveerd doordat het project veel vrijheid en ruimte biedt, en om samen met andere werknemers die op verschillende plekken in de sport werken een slag te slaan en bezig te zijn met het daadkrachtiger maken van de georganiseerde sport. Vooral die vrijheid en ruimte om het aan te pakken op de manier die ons goed lijkt, maakt dit project anders dan de andere projecten waar ik al mee bezig ben.  

Er vinden veel verandering plaats in de sportwereld. Hierbij kan je denken aan veranderende vraag van de sporter, waarbij het gaan sporten bij een vereniging veel minder vanzelfsprekend is. Er zit wel een hele grote maatschappelijke waarde in de infrastructuur waarin de sport in Nederland is georganiseerd door sportbonden, verenigingen en NOC*NSF. Het niet verloren laten gaan van deze waarde, het luisteren naar wat de sporter daar nou eigenlijk in wil, en het daadkrachtiger maken van de sportorganisaties die moeten inspelen op de veranderingen, dat is voor mij de transitie in de sport. 

Ik hoop dat we in ons jaar als Frontrunners vooral de samenwerking opzoeken en elkaars krachten kunnen gebruiken om de transitie in de sport te versnellen. Ik denk dat de grote toegevoegde waarde van de Frontrunners is, dat je sport overstijgend bezig bent, en dus iets wilt betekenen voor elke sporter. Volgens mij is ons doel behaald, als we telkens weer dit grotere plaatje terug weten te halen. Contactgegevens
Moniek de Leeuw
Frontrunner
NLsport
Terug naar alle frontrunners
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*