De transitie in de sport gaat wat mij betreft daarover; meer en sneller meegaan met de tijd en voorop proberen te lopen.”

Top image

Monika Wies - KNLTB

Sinds 2018 ben ik werkzaam bij de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond) als Marketing Intelligence Adviseur. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor alle (markt)onderzoeken die we bij de KNLTB doen. Ik zet de onderzoeken op, analyseer de resultaten en zet de belangrijkste inzichten - samen met mijn marketingcollega’s - om in acties. Zo kunnen we blijven ontwikkelen en innoveren. En dat is nodig om het aanbod van producten en diensten van de KNLTB zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van haar leden en verenigingen. Heel leuk en uitdagend werk!   

Maar er is nog een hoop naast mijn werk: ik tennis (uiteraard), en heb sinds kort ook wielrennen opgepakt. Ik vind het heerlijk om in de buitenlucht actief bezig te zijn, maar zet me op een terras met vriendinnen, of op de bank met een goed boek en ik ben even gelukkig. 

Waarom ben jij Frontrunner?

Ons samen een heel jaar hard maken voor de sport én de sporter. Dat was de grootste reden om vol enthousiasme met de Frontrunners te starten. Door alle bestaande structuren en tradities binnen de sportwereld wordt de sporter lang niet altijd meer centraal gesteld. Iets dat uiteraard wel heel belangrijk is om toekomstbestendig te zijn. We zullen met z'n allen beter moeten inspelen op de wensen en behoeften van de sporter. De uitdaging hierin is om traditie en ambitie succesvol met elkaar te verbinden. Dit jaar wil ik met een kritische en frisse blik kijken hoe we die ambitie een stukje dichterbij kunnen brengen.  

Wat betekent de transitie in de sport voor jou?

Transitie betekent voor mij durven veranderen, gewoontes durven doorbreken. De behoefte van de Nederlandse sporter verandert continu door onder andere toegenomen welvaart en gebrek aan tijd. In het kader daarvan verwachten sporters meer flexibel sportaanbod, waar sporters zich meer als ‘klant’ kunnen opstellen en minder verplichtingen aan hoeven gaan die in een traditionele lidmaatschapsstructuur om de hoek komen kijken. De transitie in de sport gaat wat mij betreft daarover; meer en sneller meegaan met de tijd en voorop proberen te lopen. 

Wat wil jij (dit jaar) bereiken?

Kleine stapjes zetten in de goede richting! Zodat we, samen met iedereen die werkzaam is in de de sport, een sportwereld creëren die met de tijd meegaat, voorop gaat lopen – met als doel dat iedereen in Nederland altijd en overal kan sporten op een moment dat hij/zij dat zelf wil. 

Contactgegevens
Monika Wies
Frontrunner
KNLTB
Terug naar alle frontrunners
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*