Veel meer onderbouwd werken in plaats van gewoon maar iets doen omdat het altijd zo is gedaan.”

Top image

Myrte Eikenaar - NGF 

Ik werk nu ongeveer negen jaar bij de Nederlandse Golf Federatie. In deze jaren heb ik al met veel plezier gewerkt op de afdelingen Topsport en Events en per 1 juli zal ik de rol van teammanager Regels en handicap op mij gaan nemen. Zelf ben ik ook nog regelmatig op een golfbaan te vinden. Vanaf mijn tiende ben ik al verslaafd aan dit mooie spel en heb door de jaren heen de verschillende Nederlandse selecties doorlopen. 

Waarom ben jij Frontrunner?

Ik doe mee aan de Frontrunners om samen met een team van andere enthousiastelingen die in de sport werken mee te denken in de transitie in de sport en daarmee ook buiten de kaders van je eigen organisatie en sport mee te denken over de toekomst. Hoe gaan we beter inspelen op de wensen van de sporter en hoe kunnen we alle mooie initiatieven die er al zijn delen en in de spotlight zetten?

Wat betekent de transitie in de sport voor jou?

De transitie betekent voor mij dat je, je blijft afvragen waarom je dingen doet zoals je ze doet. Blijven nadenken over waar je naartoe wil als sport, en wat de wensen zijn van de sporter en verenigingen en hoe je hier het beste op kan inspelen. Veel meer onderbouwd werken in plaats van gewoon maar iets doen omdat het altijd zo is gedaan.

Wat wil jij (dit jaar) bereiken?

Ik hoop dat we als groep durven doen en dat we daardoor waardevolle ervaringen opdoen om te delen met iedereen die werkzaam is in de sport. Dat onze ervaringen en de tools die we daarbij ontwikkelen voor anderen een inspiratie kunnen zijn om de transitie te starten of verder te versnellen.

Contactgegevens
Myrte Eikenaar
Frontrunner
NGF
Terug naar alle frontrunners
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*