Nina Oosterloo - KNGU
Ik werk sinds april 2019 bij de KNGU. Als voormalig ritmische gymnaste en bestuurslid bij WIK-FTC Heerenveen heb ik het belang van voldoende en kwalitatief goede trainers en coaches ervaren. Als Productmanager Educatie ben ik nu betrokken bij het vernieuwen van de opleidingen, zodat de (door)ontwikkelingsmogelijkheden aansluiten bij de huidige wensen en behoeften van trainers en coaches. Nieuwe generaties vragen namelijk om gemak, beleving, variatie en een persoonlijke benadering. Digitalisering maakt deze behoeften en dus ook nieuwe manieren van leren en ontwikkelen mogelijk. Hierbij werken we samen met onderwijsinstellingen, andere sportbonden, NOC*NSF en onze eigen docenten, trainers, coaches en gymclubs.
Waarom ben jij Frontrunner?
Als Frontrunner wil ik graag de transitie in de sport versnellen. Wanneer we als georganiseerde sport onvoldoende in staat zijn om in te spelen op veranderingen, blijven we achter de feiten aanlopen. Ons krachtige sportnetwerk kan het verschil maken. Als KNGU hebben we bijvoorbeeld met de ‘Dutch Gymnastics Community’ veel expertise binnen handbereik. Door als Frontrunners ervaringen uit de wisselen over hoe je de juiste mensen bij elkaar brengt om de (gym)sport verder te ontwikkelen kunnen we samen sneller inspelen op veranderingen. Delen is vermenigvuldigen.
Wat betekent de transitie in de sport voor jou?
Ik zie de transitie in de sport als een beweging naar snelle en wendbare sportorganisaties. Wanneer er een verandering is doorgevoerd, staat er alweer een nieuwe wens of behoefte van een sporter te wachten. Het is dus van belang dat veranderen en aanpassen een vanzelfsprekendheid is. Een continu proces waar we agile mee om moeten kunnen gaan. Doen is het nieuwe denken.
Wat wil jij (dit jaar) bereiken?
Als Frontrunners richten we ons (op basis van de burning issues in de sport) op drie thema’s:
- Onderbouwd werken: in co-creatie met de doelgroep
- Toekomstgericht werken: door de waan van de dag te doorbreken
- Efficiënt werken: van overlegcultuur naar 'scrum in actie'
Ik focus mij op het thema onderbouwd werken. Hoe kunnen we in co-creatie met de doelgroep beleid maken en uitvoeren? Het centraal stellen van de sporter staat in veel beleidsstukken beschreven, maar zien we het ook terug in onze dagelijkse werkzaamheden? Als eindresultaat leveren we een tool op waarmee we collega’s in de georganiseerde sport willen inspireren om co-creatie en communitymanagement (nog meer) toe te passen in hun werk.