OPTIMALISEREN Blogs|28 april 2021

Masterclassprogramma Grip op Data

Top image

Data speelt een steeds belangrijkere rol in onze maatschappij. Ook in de sport. Ze helpen ons om onze doelgroepen te leren kennen en bereiken. Dat betekent dat sportbonden met de juiste data meer en beter met verenigingen, vrijwilligers, sporters, fans, partners en sponsoren in contact kunnen komen en samenwerken. Met data kunnen we onze impact dus vergroten.

Impact door het gebruik van data is echter niet vanzelfsprekend. Hoe verwerk je de
enorme hoeveelheid data die we tot onze beschikking hebben? En dan ook nog binnen de grenzen van de wet? Er moet veel gebeuren om data goed en veilig te verzamelen, te verwerken en te analyseren. Dit kan best een intimiderende opgave zijn. Willen wij dat onze organisaties zich ontwikkelen tot meer data geleide organisaties? Dan vraagt dat tijd, investeringen en vooral ook nieuwe competenties. Er is alle reden om je hierin te verdiepen.

Masterclassprogramma Grip op Data

Eind mei start het nieuwe Masterclassprogramma Grip op data. Grip vereist dat we goed worden in Data Management. Data management is een groot onderwerp. Het gaat over alles wat je moet doen om te zorgen dat data veilig is én bereikbaar, van goede kwaliteit én tijdig beschikbaar en dat je er bijvoorbeeld beslissingen mee kunt nemen waarop je durft te vertrouwen. We leggen samen een goede basis. Je krijgt inzicht in de stappen die nodig zijn om goed Data Management ook voor jouw organisatie bereikbaar te maken. Je werkt tijdens het Masterclassprogramma aan een plan voor je eigen organisatie en je gaat zien wat er nodig en mogelijk is als sector.

We onderscheiden twee groepen:

  • Beleidsmakers 

Doe mee als beleidsmaker en leer wat Data Management inhoudt en vooral wat nodig is om de ontwikkeling van je eigen organisatie te ondersteunen. We besteden daarnaast aandacht aan het ontwikkelen van een perspectief op de ontwikkeling van de sector. Je krijgt grip op beleid.

  • Doeners

Bedoeld voor medewerkers die daadwerkelijk aan de slag gaan met data. Leer waar te beginnen als individuele organisatie. We kijken samen hoe je eigen organisatie ervoor staat en waar je zou kunnen beginnen om sterker te worden op gebied van Data Management. Je krijgt grip op de ontwikkeling van je organisatie.

Wil je meedoen? Schrijf je in!

Heb je vragen over het programma?
Lees hier de laatste updates
Contactpersoon
Max Kloosterman
projectleider Data & Analyse
NLsport

Terug naar blogs
Masterclassprogramma Grip op Data
Download hier de flyer!
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*