INNOVATIEFONDS project|5 oktober 2020

De digitale transitie van de KNMV

Top image

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) wil op een andere manier in gesprek gaan met haar huidige leden, beter kunnen inspelen op hun behoeften en potentiële nieuwe motorrijders aanspreken. Om deze doelen te behalen ontwikkelt de bond de KNMV-app met daarin tien functionaliteiten die relevant zijn voor heel motorrijdend Nederland. 

Toegevoegde waarde te onzichtbaar

In Nederland zijn er 1,4 miljoen mensen met een motorrijbewijs, waarvan ongeveer 700.000 daadwerkelijk actief motorrijder. Met ongeveer 55.000 leden concludeert de KNMV dat een grote groep motorrijders nog te weinig toegevoegde waarde ziet in het KNMV-lidmaatschap. Uit onderzoek onder KNMV-leden blijkt bovendien dat het lidmaatschap ook voor 20% van de huidige leden onvoldoende toegevoegde waarde heeft. Ook wil de KNMV haar bestaande leden nog beter leren kennen. Via de app wordt het mogelijk data te verzamelen op basis waarvan de verschillende typen motorrijders die zich bij de KNMV aansluiten beter kunnen worden bediend. 

KNMV-app met tien toepassingen

Om huidige leden beter van dienst te kunnen zijn en nieuwe leden aan te trekken ontwikkelt de KNMV een app. Aan de hand van behoefteonderzoek onder motorrijders is vastgesteld welke functionaliteiten deze app moet hebben. De app krijgt in eerste instantie tien toepassingen, die relevant zijn voor heel motorrijdend Nederland. Denk daarbij onder andere aan motorroutes, een overzicht van motorhotels en een motorweerbericht. Via de app hebben leden straks ook inzicht in de polis van hun KNMV-verzekeringen en kunnen zij zich inschrijven voor motortrainingen en toertochten.

Dit project wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF.
Lees meer over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.
Contactpersoon
Sjors Metz
Projectleider Innovatiefonds
NOC*NSF

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*