INNOVEREN INNOVATIEFONDS project|23 april 2021

De KNHS ontwikkelt een eigen videoplatform

Top image

De Koninklijke Nederlandse Hippische sportfederatie (KNHS) ontwikkelt het videoplatform Horseriding.academy. Een online platform waar ruiters tegen betaling masterclasses en college tours kunnen volgen van topruiters en trainers. Hiermee wordt voorzien in de informatie- en leerbehoefte die er is onder ruiters.

Een leven lang leren

Als ruiter ben je nooit uitgeleerd. Er is daarom een grote informatie- en leerbehoefte in de paardensport, en vraag naar betrouwbare videocontent. Ook zijn goede instructies van belang voor het plezier en de veiligheid van zowel ruiter als paard. Er is al veel informatie online beschikbaar, maar dit voldoet niet altijd aan de verwachtingen of wordt niet vertrouwd door de lerende ruiters.

Leren van de grote meesters

Daarom richt de KNHS Horseriding.academy op, een eigen online videoplatform. Met masterclasses van topruiters en -trainers, en verschillende video’s waarmee de ambitieuze ruiter zichzelf kan ontwikkelen en aan de slag kan. Op www.horseriding.academy wordt zowel live als on demand kwalitatief hoogwaardige videocontent aangeboden.

De beste kennis, voor een grote groep mensen

Het delen van kennis is van essentieel belang voor de duurzaamheid en toekomstbestendigheid van de paardensport. Met Horseriding.academy zorgt de KNHS dat de beste kennis beschikbaar is voor een hele grote groep mensen. Leden en niet-leden, nationaal en internationaal.

Dit project wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF.
Lees meer over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.
Contactpersoon
Sjors Metz
Projectleider Innovatiefonds
NOC*NSF

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*