INNOVEREN INNOVATIEFONDS project|2 april 2021

Je skivakantie boeken via de Nederlandse Ski Vereniging

Top image

De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) gaat het model achter wintersport.nl doorontwikkelen. Wintersporters worden zo nog beter bediend in hun zoektocht naar de ideale wintersportvakantie, terwijl inkomsten tegelijkertijd toenemen.

De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) gelooft in het bereikbaar maken van de unieke wintersportervaring. Daarom kan de recreatieve wintersporter op wintersport.nl de bestemming en accommodatie vinden die past bij zijn of haar wensen.

Huidige model onder druk

De wintersport zoekmachine toont het aanbod van verschillende aanbieders. Wordt de reis op de site van een van de aanbieders geboekt, dan ontvangt de NSkiV een kickback. Dit zogenaamde affiliatie-model is een belangrijke geldstroom voor de NSkiV. Het staat onder druk door veranderingen in wetgeving en ontoereikendheid van de transparantie in het systeem.

Boeking op wintersport.nl zelf

De NSkiV wil beter inspelen op de veranderde markt. Daarom breidt de NSkiV het digitale platform uit met de mogelijkheid om ook vanuit wintersport.nl zélf de reis te boeken. Wintersport.nl fungeert daarmee als Online Travel Agent: het centrale uitgangspunt voor de sneeuwliefhebber bij het boeken van de reis.

Meerwaarde voor de wintersporter

Met de doorontwikkeling in techniek is het daarnaast mogelijk om, eenmaal de accommodatie geboekt, de reiziger meer waarde te bieden met te boeken extra’s. Zoals skipas, les en materiaal. Een mogelijkheid die voor de Nederlandse Ski Vereniging zorgt voor een extra inkomstenbron.

Duurzame relatie met de wintersporter

Doordat de boeking in het nieuwe model op wintersport.nl tot stand komt, beschikt de NSkiV ook over de data van de boekers. Het geeft een duurzame relatie met de gebruiker, zodat die voor, tijdens en na de wintersport beter begeleid kan worden met de juiste informatie op het juiste moment.

Dit project wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF.
Lees meer over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.
Contactpersoon
Sjors Metz
Projectleider Innovatiefonds
NOC*NSF

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*