INNOVATIEFONDS project|16 november 2020

Jouw wandelwereld op zak met nieuwe mobiele applicatie KWBN

Top image

De Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) introduceert samen met partner Close een nieuwe mobiele applicatie die ervoor gaat zorgen dat alle wandelliefhebbers van Nederland hun wandelwereld altijd op zak hebben. Met behulp van de app wil de KWBN een veel grotere groep wandelaars gaan informeren, inspireren en verbinden. 

Noodzaak nieuwe applicatie

Bij de KWBN alleen al zijn 1000 wandelorganisaties aangesloten, die samen meer dan 2000 wandeltochten per jaar organiseren. Voor de wandelaar is het onmogelijk om dit geheel te overzien. Wandelen is bovendien een van de grootste sportieve tijdsbestedingen van Nederland, maar met de leden van de KWBN wordt slechts 3% van de bestaande wandelmarkt bediend. Met behulp van de nieuwe app wil de KWBN zowel al het wandelaanbod gecentreerd en overzichtelijk aanbieden, als alle wandelaars van Nederland – leden en niet-leden - beter en op basis van hun specifieke voorkeuren bedienen.  

Bewegen wordt eenvoudiger

De app is een mix van een dynamisch contentplatform en een wandelagenda. Via de app krijgt elke wandelaar op basis van tijd en locatie op maat gesneden aanbod in de vorm van evenementen en wandelprogramma’s. Daarnaast ontvangen wandelaars op basis van persoonlijke voorkeuren dagelijks inspiratie op het gebied van routes, gezondheid, voeding en leefstijl. Door al het wandelaanbod digitaal te verzamelen en, toegesneden op de wens van de gebruiker, aan te bieden wordt bewegen voor de wandelaar letterlijk en figuurlijk eenvoudiger.

Van pilot naar sportgenerieke digitale omgeving

De digitale omgeving die KWBN en Close opzetten zal volledig sportgeneriek zijn en dus interessant voor andere bonden, verenigingen en zelfs branches. De basis van de applicatie heeft zich al bewezen tijdens een pilot rondom de Nijmeegse Vierdaagse in 2019. Vanuit dit vertrekpunt gaat de KWBN aan de slag met de doorontwikkeling, zodat alle wandelfans van Nederland zich straks in één mobiele applicatie kunnen verenigen.

Dit project wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF.
Lees meer over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.
Contactpersoon
Gijs Janssen
Manager Marketing & Partnerships
KWBN

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*