INNOVEREN INNOVATIEFONDS project|28 april 2021

KNAF gaat van start met een virtuele race-competitie

Top image

De Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) zet een digitale race-competitie op. Hiermee wordt de autosport veel toegankelijker gemaakt, voor meerdere doelgroepen.

Autosport populair

Sinds de opkomst van Max Verstappen is de populariteit van Formule 1 in Nederland hard gestegen. Tegelijkertijd zorgt die populariteit niet voor een grote toestroom aan nieuwe leden voor de KNAF. Dit heeft te maken met het feit dat de autosport stukken minder toegankelijk is dan bijvoorbeeld voetbal of hockey, door kosten, equipment en faciliteiten.

Investeren in esports

Door te investeren in esports, zorgt de KNAF voor verandering. Trainen en racen op een simulator is vele malen goedkoper dan in het echt. Terwijl de sportbeleving nagenoeg gelijk is. Autosport wordt daarmee toegankelijker en betaalbaar voor alle Nederlanders, ongeacht afkomst, budget of geslacht. En de positieve aandacht voor autosport wordt zo omgezet in een structurele toename van licentiehouders.

Virtuele racecompetitie

De KNAF richt zich op de esporter die op zoek is naar competitie en zich wil meten met andere autosporters. Omdat esports en gaming bij jongeren populair is, is dit een doelgroep die KNAF hoopt aan te spreken. Met behulp van verschillende partners en experts is de federatie tot een vernieuwd businessmodel gekomen. Met herkenbare Formule 1 auto’s wordt in een competitiestructuur virtueel op Formule 1 circuits geracet. Beginners, gevorderden én professionele racers gaan op de virtuele racebaan de strijd aan met elkaar.

Dit project wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF.
Lees meer over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.
Contactpersoon
Maarten van Wesenbeeck
Directeur
KNAF

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*