INNOVEREN INNOVATIEFONDS project|28 april 2021

KNBB introduceert esports binnen de biljartsport

Top image

De Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) gaat van start met esport. Op sportaccommodaties wordt competitie gespeeld op pooltafels die zijn verrijkt met interactieve spelelementen. Het doel is om gamende jongeren fysiek in beweging te krijgen.

Jongeren in beweging krijgen

Gamen is populair onder jongeren, net als het kijken naar esports. Een groot deel van die groep gamers beweegt zelf niet of nauwelijks. Ze komen niet bij sportaccommodaties en komen daardoor weinig in aanraking met sporten die hierbinnen plaatsvinden.

Esports als onderdeel van de KNBB

De KNBB verbindt de interesse voor gamen en esports met daadwerkelijk sporten, op locatie. Esports wordt onderdeel van de KNBB. Met het bestaande systeem iPool worden pooltafels verrijkt. Een camera aan het plafond voegt interactieve elementen toe aan het poolspel op het laken.

Nederlandse competitie iPool

De KNBB werkt samen met House of Esports om iPool op de markt te brengen. Gestart wordt in de regio Rotterdam, met een pilot op vier locaties. In samenwerking met de Gemeente Rotterdam worden enkele iPoolsystemen en pooltafels geplaatst, waarop de eerste Nederlandse competitie iPool start.

Door esports te omarmen zet de KNBB in op het in beweging brengen van jongeren. Kantines van sportaccommodaties worden aantrekkelijk gemaakt door deze vorm van gamification. En dat biedt weer de mogelijkheid om moeilijk bereikbare jongeren toch in aanraking te brengen met sportaanbod en sportaanbieders.

Voor meer informatie over iPool
www.i-pool.nu
Dit project wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF.
Lees meer over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.
Contactpersoon
Willem La Riviere
Directeur
KNBB

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*