INNOVEREN INNOVATIEFONDS project|1 april 2021

KNDB creëert dammen voor de nieuwe generatie

Top image

De Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) ontwikkelt een applicatie waarmee jeugd in de leeftijd van 5 tot 18 jaar online kan dammen. Zo wordt het mogelijk om te dammen wanneer, waar en met wie je zelf wil. Ook kunnen potentiële dammers heel gemakkelijk en laagdrempelig leren dammen

Focus op jeugdige doelgroep

De damsport kent veel ongebonden sporters. Mensen die thuis, in de bibliotheek of op school dammen. Binnen die groep van 95.000 dammers zijn ruim 23.000 kinderen (5 tot 18 jaar) die regelmatig dammen. Dit is de doelgroep waar de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) zich actief op richt met de nieuwe applicatie.

Online dammen

De KNDB ontwikkelt een webapplicatie waarmee je beter dan ooit online kunt dammen. Een moderne en gebruiksvriendelijke manier om te dammen, die waarschijnlijk sneller door de jeugd wordt omarmd dan door oudere doelgroepen. En met jonge dammers kan worden gebouwd aan een nieuwe generatie dammers.

Een toekomstbestendige sportinfrastructuur

Probleemloos online kunnen (leren) dammen is de basis. Met de applicatie is de KNDB ook in staat om allerlei organisaties die iets met de damsport doen of willen doen, te faciliteren. Zo wordt een compleet nieuwe en toekomstbestendige sportinfrastructuur gecreëerd.

Waar, wanneer en met wie je wil

Dammen waar, wanneer en met wie je wil. Op school, thuis of onderweg. Met een verfrissende look and feel, die bijdraagt aan het speelplezier van de dammer.

Op termijn brengt de KNDB ook het online en offline dammen bij elkaar. Bijvoorbeeld met extra functionaliteiten waardoor je online scores en statistieken bijhoudt van offline gespeelde partijen. Zodat mensen structureel en met plezier de damsport beoefenen, waar dan ook.

 

Dit project wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF.
Lees meer over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.
Contactpersoon
Sjors Metz
Projectleider Innovatiefonds
NOC*NSF

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*