INNOVEREN INNOVATIEFONDS project|7 november 2019

KNGU The Connection: community van clubbestuurders

Top image

Met The Connection slaat de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) een brug tussen clubbestuurders van gymnastiekverenigingen door heel Nederland. Met evenementen, magazines én een online platform stimuleert de bond onderlinge kennisdeling om de kwaliteit van clubs te verbeteren. Met subsidie vanuit het Innovatiefonds wordt het online platform ontwikkeld waarmee de KNGU digitale verbinding kan faciliteren.

Loyaliteitssysteem

Via het online platform van The Connection brengt de KNGU vraag en aanbod binnen de gymnastiek-wereld bij elkaar. Bijvoorbeeld trainers die op zoek zijn naar een vereniging of andersom. Daarnaast is het platform de plek waar verenigingen best practices kunnen delen en daarmee elkaar inspireren en van elkaar leren.

Michiel Maas, strategisch marketeer bij de KNGU, vertelt hoe de bond in de toekomst interactie op het platform hoopt te stimuleren: "We willen dat kennis op het platform een bepaalde waarde krijgt. Wanneer jij als clubbestuurder bereid bent jouw kennis met de community te delen, moet je daar iets voor terugkrijgen. Dat kunnen gratis kaartjes voor het NK zijn, maar kan bijvoorbeeld ook een lagere contributie zijn." Daarmee wil de bond een loyaliteitssysteem creëren en de community aanwakkeren. 

Constant in ontwikkeling

"We zien dat anno 2020 gedeelde kennis de macht heeft", aldus Michiel. De bond wil daarom kennis delen stimuleren en ontwikkelt het platform stap voor stap. "Wanneer we het eindproduct in één keer compleet neerzetten bestaat het gevaar dat het niet werkt. Het is logisch dat het voor de clubs even wennen is, maar dat gaan we stap voor stap eigen maken."

Spagaat van zekerheid en vrijheid

De KNGU werkt niet vanuit een dichtgetimmerd plan, en wil dat ook andere bonden die een aanvraag indienen bij het Innovatiefonds meegeven: "Laat je niet verleiden om een plan te maken dat van A tot Z is uitgedacht. Durf een open eind te hebben en bespreek dat met het Innovatiefonds." Want zo’n aanvraag indienen is soms een tweestrijd: "Aan de ene kant is er behoefte aan een bepaalde zekerheid en aan de andere kant zijn vrijheid en flexibiliteit ook belangrijk." Meer aan de kant van vrijheid en flexibiliteit zitten is volgens de KNGU belangrijk: "De echte vernieuwing ga je pas maken als je ermee bezig bent en in contact bent met je doelgroep. Dat kun je van te voren niet uitdenken."

"De echte vernieuwing ga je pas maken als je ermee bezig bent en in contact bent met je doelgroep. Dat kun je van te voren niet uitdenken."

The Connection wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF. Op de pagina Innovatiefonds lees je alles over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.

Contactpersoon
Peter Bus

KNGU

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*