INNOVEREN INNOVATIEFONDS project|6 januari 2020

KNLTB Meet&Play: padel voor iedereen

Top image

Om de toegankelijkheid van de padelsport te vergroten startte de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) het project Meet&Play: zonder lidmaatschap een padelbaan zoeken of je inschrijven voor een padelles bij jou in de buurt. Voor het project diende de bond met succes een aanvraag in bij het Innovatiefonds van NOC*NSF. Subsidie werd toegewezen en de uitrol van het project is begonnen.

Met Meet&Play verlaagt de KNLTB de drempel voor de ongebonden sporter om de snelgroeiende padelsport te beoefenen. "Nu moet je lid zijn van een vereniging of padelcentrum om te kunnen spelen, dat is niet meer van deze tijd." aldus Pascal Kamp, Marketing Manager bij de KNLTB. Begin 2020 vindt een eerste pilot van het concept plaats, dat later ook breder kan worden ingezet. "In de toekomst kan het concept worden uitgebreid naar tennis."

Padelaanbieders aan zet

De verenigingen en padelcentra zijn binnen het Meet&Play-concept volledig aan zet. "De padelaanbieders die bij de KNLTB zijn aangesloten kiezen zelf of ze meedoen. Ze bepalen zelf welke capaciteit ze wanneer hebben en tegen welk tarief ze banen beschikbaar stellen of lessen aanbieden." Hiermee creëert de bond een community van padelaanbieders die samen de padelsport in Nederland beter op de kaart zet. Om hen te ondersteunen bij het exploiteren van padelbanen faciliteert de KNLTB dit proces met Meet&Play van A tot Z.

Ondersteuning in de opvolging

"Door padelaanbieders te ondersteunen in de opvolging kunnen we ook helpen bij het vergroten van het ledenbestand. Als iemand een aantal keer bij een vereniging is geweest, attenderen we diegene op een lidmaatschap, passend bij zijn of haar situatie. Daarmee helpen we verenigingen en padelcentra een handje om die mensen bij hen aan het spelen te krijgen." De rol die nu grotendeels door vrijwilligers wordt vervuld wordt daarmee door de KNLTB geprofessionaliseerd.

Complex samenspel

Om Meet&Play optimaal te implementeren komt veel techniek om de hoek kijken, vertelt Berend Betz, Manager ICT bij de KNLTB. "De verschillende systemen moeten met elkaar worden gekoppeld. Het ledenadministratiepakket, baanbeheer, reserveringssysteem, de bevestigingsmail: alles moet samenwerken. Als iemand een baan reserveert moet de poort van het park bijvoorbeeld ook opengaan als hij of zij er is. Dat is een complex samenspel." De subsidie vanuit het Innovatiefonds maakt de realisatie van dit complexe samenspel mogelijk.

Multidisciplinair

Er worden plug-ins ontwikkeld die verenigingen op hun website kunnen integreren om Meet&Play multidisciplinair aan te bieden. "De plug-ins worden in de styling van de website opgenomen en het hele inschrijvingsproces wordt daarmee binnen de website afgewikkeld. Daarmee vergroten we de zichtbaarheid van Meet&Play en maken we het inschrijven voor consumenten makkelijk." Ook vanuit de bestaande ClubApps van de KNLTB zal Meet&Play beschikbaar komen. "We pakken het geïntegreerd aan."

Meet&Play wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF. Op de pagina Innovatiefonds lees je alles over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.

Contactpersoon
Berend Betz
Manager ICT
KNLTB

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*