INNOVATIEFONDS INNOVEREN project|2 december 2019

KNLTB Tennisleraren app: online platform voor de tennisleraar

Top image

Speciaal voor tennisleraren ontwikkelt de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) een online applicatie. Hiermee wil de bond tennisleraren met elkaar verbinden en hen voorzien van alle belangrijke informatie om goed te kunnen functioneren als tennisleraar. De bond diende het concrete idee met succes in bij het Innovatiefonds van NOC*NSF en is met de toegewezen subsidie het project gestart.

Belangrijke doelgroep

Met de applicatie bedient de bond een zeer belangrijke doelgroep, vertelt Anders Dielessen, Manager Innovatie en Digitale Strategie bij de KNLTB. "Voor ons als tennisbond zijn de leraren heel belangrijk. Het zijn de enige professionals op een vereniging en de enige die daarvoor betaald worden. Het zijn de mensen die vaak dag in dag uit op de vereniging zijn en daardoor alle ins en outs van de club weten." Van dit gegeven heeft de KNLTB de afgelopen jaren werk gemaakt. "Er is zelfs een speciale afdeling tennisleraren gekomen. Nu zijn we op een punt gekomen dat we ook hen in een online omgeving moeten aanspreken."

Informeren en verbinden

De applicatie is alleen voor tennisleraren toegankelijk. "Tennisleraren kunnen inloggen in de applicatie. Op basis van het profiel kunnen we voorzien in de informatiebehoefte." Verschillende informatie wordt via de applicatie aangereikt. "Belangrijke documenten, procedures, cursussen en informatie over de licentie: alles wat tennisleraren nodig hebben is er vinden." 

Naast de informerende rol van de applicatie wil de KNLTB hiermee ook verbinding tussen tennisleraren faciliteren. "Tennisleraren werken vaak met een klein aantal andere leraren op een club. Het is voor hen lastig om met andere leraren in contact te komen, terwijl ze dat wel interessant vinden." Een plek voor het delen van die kennis en ervaringen was er nog niet. "Met de app willen we het delen van kennis en ervaringen tussen tennisleraren in Nederland stimuleren."

Als grote sportbond innoveren met het Innovatiefonds

De KNLTB diende eerder al een aanvraag in bij het Innovatiefonds van NOC*NSF. Die ervaring maakte het voor de bond deze keer wat makkelijker. Ook de grootte van de bond draagt daaraan bij. "We zijn de op één na grootste sportbond van Nederland en hebben zelf veel mensen in huis en daarmee veel kennis en expertise. Het Innovatiefonds zit daarom wat op afstand. In de praktijk kunnen we zelf prima uit de voeten, maar als de noodzaak er is weten we ze altijd te vinden." Dat gevoel van vrijheid valt bij de KNLTB goed. "We voelen het vertrouwen."

De tennisleraren-app wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF. Op de pagina Innovatiefonds lees je alles over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.

Contactpersoon
Anders Dielessen
Manager Innovatie en Digitale Strategie
KNLTB

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*