INNOVEREN INNOVATIEFONDS project|28 april 2021

NDB maakt darten toegankelijk voor de jeugd

Top image

De Nederlandse Darts Bond (NDB) ontwikkelt de website ‘Darts4Youth’, waarop jongeren tussen de 10 en 14 jaar op een laagdrempelige manier kennismaken met darts en alles wat erbij komt kijken. Zo komen ze in beweging én leren ze op een leuke en speelse manier beter rekenen.

Verouderd fysiek lespakket

Het gaat goed met de dartssport: ouders vragen de Nederlandse Darts Bond (NDB) naar tips voor hun kinderen die willen gaan darten. En enthousiaste leraren vragen om een lespakket voor in de klas. Op dit moment bestaat er alleen een verouderd fysiek lespakket.

Darts4Youth

De NDB ontwikkelt daarom de website Darts4Youth, die kinderen laat zien hoe leuk darts is. Jeugd tussen de 10 en 14 jaar maakt zo op een speelse manier uitgebreid kennis met de verschillende aspecten van het darten, zoals de geschiedenis, het materiaal, professioneel darten en de spelregels. Ook is darts een manier om hoofdrekenen op een leuke manier te leren, en kan het onderwijs de website gebruiken om rekenvaardigheden binnen een sportieve context te verbeteren.

Moderniseren en digitaliseren

Het bestaande fysieke lespakket wordt hiervoor gemoderniseerd en gedigitaliseerd. Naast het lespakket komen er allerlei leuke spelletjes, trainingsmethodes, tips en video’s op Darts4Youth. Met de nieuwe website biedt de NDB de potentiele jeugddarters de kans om klein te beginnen, om zodra ze hier klaar voor zijn deel te nemen aan toernooien en competities.

Dit project wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF.
Lees meer over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.
Contactpersoon
Paul Engelbertink
Interim directeur


Terug naar projecten
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*