INNOVATIEFONDS project|7 oktober 2020

NHB zorgt met ‘My Archery’ voor doorbraak in zichtbaarheid

Top image

Handboogsport Nederland (NHB) ontwikkelt ‘My Archery’. Een digitale applicatie die voor een doorbraak gaat zorgen in de zichtbaarheid van de handboogsport. My Archery zet de resultaten, prestaties en ontwikkeling van sporters in de etalage en draagt daarmee bij aan een toekomstbestendige handboogsport.

Wirwar aan scoresystemen

De handboogsport bestaat uit zeven disciplines, die allemaal verschillende systemen gebruiken om wedstrijdresultaten vast te leggen. Hierdoor is een grote wirwar ontstaan aan Excel-lijsten, applicaties en scoresystemen. Die worden niet allemaal digitaal geregistreerd, waardoor uitslagen slecht vindbaar zijn. Ook inzicht in records in specifieke categorieën en persoonlijke ontwikkeling van sporters ontbreekt. Kortom, de ontwikkeling van de handboogsport is voor zowel sporters zelf als andere geïnteresseerden lastig te volgen. Talenten en kampioenen zijn moeilijk te vinden en erkenning voor prestaties ontbreekt. En dat wringt, want juist zichtbaarheid van prestatie, performance en resultaat stimuleert, motiveert en activeert.

Digitale verbinding en zichtbaarheid

Als oplossing komt NHB met My Archery. Een breed toegankelijk, digitaal systeem dat de handboogsport in de etalage zet. Resultaten en prestaties worden er samengebracht en digitaal ontsloten, waardoor de ontwikkeling van de handboogsport en sporters zelf zichtbaarder wordt. De sporter staat binnen My Archery centraal. Op een persoonlijke pagina krijgt de sporter inzicht in eigen prestaties en wedstrijden. My Archery wordt hét portaal van de handboogsport. Een podium waarop duidelijk te zien is wie kampioenen en recordhouders zijn, welke prestaties worden geleverd, wanneer wedstrijden plaatsvinden en waar schutters hun sport kunnen beoefenen.

Positieve effecten

Naast dat My Archery zorgt voor digitale verbinding van en meer zichtbaarheid voor de handboogsport verwacht NHB nog een aantal andere positieve effecten, waaronder:

  • In My Archery staat de handboogsporter centraal. Hierdoor leert NHB deze sporters en hun behoeften ook beter kennen, waardoor steeds meer passend aanbod kan worden gecreëerd.
  • De introductie van My Archery helpt bij het werven en behoud van vrijwilligers. Hun werk wordt vanwege de applicatie namelijk leuker, makkelijker en minder foutgevoelig. Niet langer scorelijstjes overtikken in ondoorzichtige systemen, maar via een gebruiksvriendelijke applicatie bijdragen aan de ontwikkeling van de handboogsport.
  • Andere partijen kunnen ook gebruik maken van de diensten die worden ontwikkeld, omdat dit ‘open source’ gebeurt. My Archery laat naast resultaten en prestaties ook de vele manieren zien waarop de handboogsport kan worden beoefent en het plezier dat mensen daarbij ervaren.
Dit project wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF.
Lees meer over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.
Contactpersoon
Sjors Metz
Projectleider Innovatiefonds
NOC*NSF

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*