INNOVEREN INNOVATIEFONDS project|22 april 2021

NTFU houdt leden op de fiets met Fietssport-app

Top image

De Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) lanceert de Fietssport-app. Een interactieve wielergids die stimuleert om vaker te fietsen en die tíjdens dat fietsen meerwaarde biedt. Zodat de wielersporter met plezier fietst en langer verbonden blijft aan de NTFU.

Uitstroom van leden tegengaan

De Nederlandse Toer Fiets Unie is met 75.000 leden de grootste sportbond voor wielrenners en mountainbikers in Nederland. Jaarlijks vertrekken zo’n 6.000 leden omdat zij aangeven minder te zijn gaan fietsen. Daarom zoekt de NTFU naar middelen om ervoor te zorgen dat de wielersporter meer of hetzelfde aantal kilometers blijft fietsen.

Interactieve wielergids

De NTFU breidt haar platform Fietssport.nl uit met de Fietssport-app. Op het in 2016 gelanceerde platform zijn downloadbare routes, toertochten en informatieve blogs te vinden. Inspiratie vooraf. De nieuwe app gaat in op het fietsmoment zelf. Met de interactieve wielergids richt de NTFU zich op de avontuurlijke en fanatieke wielersporter, samen goed voor zo’n 60% van de totale wielersportmarkt.

Ontdek nieuwe spots

De fietssport-app biedt niet alleen de vertrouwde toertochtkalender, maar ook (onbekende) routes en verrassende spots. De app staat boordevol uitdagende klimmen, kasseien, gravelstroken, monumenten en wielercafés, en er worden dagelijks nieuwe plekken toegevoegd, zodat de wielersporter kan blijven ontdekken.

Ga de uitdaging aan

De NTFU blijft de app uitbreiden, zo zal het in de toekomst ook mogelijk zijn om tijdens toertochten punten te sparen die je kan verzilveren in een webshop. Naast het sparen zal je ook kunnen deelnemen aan uitdagingen die rondom de spots worden georganiseerd. Bij het halen van deze uitdagingen ontvang je een digitale medaille voor in je virtuele prijzenkast, die je vervolgens kan delen via social media.

Interessanter lidmaatschap

De fietssport-app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play. Als lid van de NTFU kan je gebruik maken van de extra functionaliteiten. Zodat met meer plezier wordt gefietst en leden langer verbonden blijven aan de NTFU.

Eerste resultaten

De eerste doelstellingen zijn behaald. De app is al ruim 20.000 keer gedownload, waarmee de NTFU duidelijk in de behoefte van de wielersporter voorziet.

Bekijk het volgende filmpje, voor een impressie van de app en de mogelijkheden:

Dit project wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF.
Lees meer over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.
Contactpersoon
Bart van de Vossenberg
Coördinator Marketing & Communicatie
NTFU

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*