INNOVEREN INNOVATIEFONDS project|22 april 2021

NWWB zet trainingsplan op voor wakeboarden

Top image

De Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond (NWWB) wil meer aandacht voor de beginnende wakeboarder. Met een gezamenlijk trainingsplan wordt de breedtesport ondersteund en worden sporters aangemoedigd zich verder te ontwikkelen in het wakeboarden.

Ontwikkeling van de breedtesport

Een grote groep waterskiers en wakeboarders komt weinig in aanraking met de NWWB. Zij starten bij kabelbanen of verenigingen enthousiast met waterski of wakeboarden. Om beter te worden zijn ze afhankelijk van tips op de baan of bijvoorbeeld YouTube; een trainingsplan is er niet. Dit zorgt ervoor dat sporters zich blesseren of, door gebrek aan motivatie, vroegtijdig stoppen.

Een trainingsplan dat aanmoedigt tot ontwikkeling

De NWWB ziet een oplossing in een trainingsplan met een verantwoorde opbouw en realistische doelen. Een plan dat aanmoedigt tot ontwikkeling en het plezier in de sport vergroot. Het trainingsplan richt zich in eerste instantie op beginnende wakeboarders.

Opleiding aan betrokken instructeurs

Tussen bond, kabelbanen, sporters en professionals binnen de sport komt een samenwerking die er niet eerder is geweest. Betrokken instructeurs kunnen via de bond een opleiding ontvangen voor het aanbieden van trainingen. In het plan en de training van de instructeurs wordt veiligheid en blessurepreventie opgenomen, kennis van de te ontwikkelen niveaus en uiteraard competenties voor het lesgeven en begeleiden van sporters.

Aanwas van jong talent vergroten

Met het gezamenlijk trainingsplan wil de NWWB de breedtesport ondersteunen en de sporters zich helpen te ontwikkelen. Daarnaast ondersteunen zij bij het delen van kennis die er binnen de banen aanwezig is, en vergroten zij zo de aanwas van jong talent, met het oog op de wedstrijdsport. Zodat heel waterskiënd en wakeboardend Nederland zich met plezier verder ontwikkelt.

Dit project wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF.
Lees meer over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.
Contactpersoon
Sjors Metz
Projectleider Innovatiefonds
NOC*NSF

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Praat mee op social media met de hashtag #sportTransitie

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*