project|13 november 2020

BNL haalt AirBadminton naar Nederland

Top image

Badminton Nederland (BNL) wil badminton voor iedereen mogelijk, aantrekkelijk en toegankelijk maken. Dat doen ze onder andere door middel van het door de Badminton World Federation (BWF) ontwikkelde AirBadminton. Een aanvulling op de traditionele indoor badmintonsport die altijd en overal kan worden gespeeld.

Beter bedienen ongebonden sporter

Badminton Nederland ziet haar ledenaantal dalen. Mensen sporten vaker ongebonden en buiten verenigingen om, op tijdstippen en locaties die voor hen het prettigste zijn. Slecht 11% van de ruim 300.000 mensen die in Nederland wel eens badmintonnen is ook lid van een badmintonvereniging. Innoveren is volgens BNL essentieel om ook de overige 89% te bedienen en voor deze groep toch bindingsvormen en verdienmodellen te ontwikkelen. BNL zet daarbij in op de innovatie van de Badminton World Federation: AirBadminton.

Wat is AirBadminton?

AirBadminton is een nieuwe, officiële sport(variant) ter aanvulling op de traditionele indoor variant van badminton. AirBadminton speel je buiten met een speciaal hiervoor ontwikkelde AirShuttle. Ook de baan en spelregels zijn anders dan bij het traditionele badminton. AirBadminton kan worden gespeeld op verschillende ondergronden, waaronder gras en zand, waardoor iedere speeltuin, schoolplein of strand kan veranderen in een AirBadmintonveld.

Lancering via online platform

Badminton Nederland herkende al snel de potentie en noodzaak om AirBadminton in Nederland te lanceren en werd officieel pilot partner in de wereldwijde lancering van deze nieuwe sport. Voor de lancering van AirBadminton in Nederland is door BNL het platform ‘AirBadminton.nl’ ontwikkeld. Dit platform fungeert als paraplu boven alles wat in Nederland gebeurt op het gebied van AirBadminton. In het verlengde hiervan onderneemt de bond initiatieven om de bekendheid van AirBadminton te vergroten, waaronder de organisatie van events.

Meer weten over de doelstellingen en resultaten van dit project? Lees dan ook:

Airbadminton wil beachvolleybal en 3x3 basketbal achterna

AirBadminton maakt vliegende start

Matthijs Deken (Badminton Nederland): “Met AirBadminton willen we meer zichtbaarheid creëren”

Over drie jaar moet heel Nederland AirBadminton kennen

Dit project wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF.
Lees meer over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.
Contactpersoon
Matthijs Deken
Manager Marketing & Onderzoek
Badminton Nederland

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*