INNOVEREN INNOVATIEFONDS project|1 april 2021

KNCB biedt jongeren een cricketplatform

Top image

Koninklijke Nederlandse Cricket Bond (KNCB) richt Cricket4YOU op, een platform voor de jeugdige cricketsporter. Het doel is om jongeren van 12 tot 18 jaar in beweging te krijgen op een manier die bij hen past.

Onbekend is onbemind

Cricket is de 2e sport in de wereld. Toch is cricket in Nederland een relatief onbekende sport, met name bij de jeugd. Kinderen maken, met uitzondering van het beweegprogramma Cricket4KIDS, bij bewegingsonderwijs of naschoolse sportactiviteiten geen kennis met cricket.

Een platform voor de jeugd

De KNCB komt daarom met het concept ‘Cricket4YOU’. Gericht op de gebonden en ongebonden sporter van 12 tot 18 jaar. Belangrijk onderdeel vormen de jongeren met een Aziatische migrantenachtergrond en Aziatische kinderen van expats; voor wie het huidige aanbod van cricket niet passend is. Cricket4YOU bestaat uit:

 • Cricket4YOU app en website
  Een online platform waarin jongeren elkaar kunnen oproepen of uitnodigen om een cricketspel te spelen. Waar dan ook: in het park, op het strand of in de eigen achtertuin
 • Cricket festivals
  Festivals waar jongeren elkaar georganiseerd en ongebonden kunnen ontmoeten om hun sport te beoefenen
 • ‘Instap cricket’
  Een beweegprogramma in samenwerking met het voortgezet onderwijs. Leerlingen leren binnen acht weken op een simpele en uitdagende wijze cricketen, met de Cricket4YOU app als ondersteuning
 • Cricketcompetitie
  Meedoen aan de bestaande cricketcompetities, of een eigen georganiseerde
  competitie uitzetten

Op maat en innovatief

Met de verschillende functionaliteiten biedt de KNCB de jeugd een platform waarmee op ieder moment, naar behoefte, op welke wijze en waar dan ook de cricketsport kan worden beoefend.

 

Dit project wordt gedeeltelijk gefinancierd vanuit het Innovatiefonds van NOC*NSF.
Lees meer over het aanvragen van maatwerkbudget voor innovatieprojecten.
Contactpersoon
Margo Cornelissen
Projectleider Cricket4KIDS & Cricket4YOU
KNCB

Terug naar projecten
Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief over de transitie in de sport.

*
*
*